Toggle navigation
Soup en zo

Soup en Zo

Organic

We kiezen graag voor biologische ingrediënten. Bodemgezondheid, insectenleven en dierenwelzijn zijn hierin onze pijlers. Op dit moment komt ongeveer 80% van onze ingrediënten van biologische leveranciers. We zijn dus nog niet helemaal bio. Waarom niet? Daar zijn twee belangrijke redenen voor. Zo is het een feit dat het aanbod van sommige (goede) biologische producten beperkt is. Denk hierbij aan biologisch citroengras, madame jeanette en gerookte ancho pepers. Maar ook verse biologische kruiden, zoals koriander en basilicum, zijn buiten het seizoen eigenlijk niet te krijgen in grote hoeveelheden. Maar voor ons nog veel belangrijker is dat de producten waarmee we werken bijdragen aan een gezonde aarde. Dit is niet bij alle biologische ingrediënten het geval. Denk dan bijvoorbeeld aan de productie van ruwe rietsuiker of kokosbloesemsuiker. Om aan de grote vraag te voldoen wordt hiervoor kostbaar regenwoud gekapt. Daar willen wij niet aan meedoen. De suikerbieten uit de lage landen zijn immers ook helemaal prima.

HomeMade

Wij hebben een passie voor eten, smaken en mooie ingrediënten. Onze belofte is dat jij bij ons vers en eerlijk eten geserveerd krijgt. Altijd. We doen dat in de traditie van homemade eten. Met onze goed uitgeruste keuken zijn we namelijk professioneel, maar zeker niet industrieel. Dat betekent dat bij ons alles handgemaakt is en van begin tot eind zelf bereid wordt. Dat geeft ons de mogelijkheid om eten met liefde te bereiden. Je kunt zien en proeven dat er mensen aan hebben gewerkt. Dat vinden wij superbelangrijk.

Vegan and Vegetarian Choice

Het beste wat je kunt doen voor het milieu is het niet eten van vlees. Hier hoeven we, denken wij, niet over uit te wijden. De druk op het klimaat en de buitensporige bio industrie zijn duidelijke voorbeelden. Toch serveren wij vlees. Waarom? De reden is simpel. Wij denken, in overleg met boeren, dat dieren een essentiële rol blijven spelen op de boerderij. Het gaat om mest. Om biologische groenten, kruiden en specerijen groot te brengen is goeie koeieshit nodig. En voor goeie shit heb je dieren nodig. In een evenwichtige boerderij bestaat er dus een synergetische relatie tussen mens en dier. Of je die dieren dan uiteindelijk ook op mag eten is een vraag. Op dit moment stemmen wij daar mee in. In 10 % van ons menu is biologisch vlees te vinden.

Onze leveranciers

Wij werken met trots samen met onder andere de volgende bedrijven: Het Blauwe Huis, De Almershof, Do-It, Udea, JP Puurvlees, Luis Gil, IDorganics en boerderijen Eko de Eerste, de Lepelaar, Erfgoed Bossem, Veldhoeve kip, Soler Romero en The Chocolate Makers. Allemaal stuk voor stuk 100% biologisch waarvan Het blauwe huis en de Lepelaar biologisch dynamisch.