Tomatensoep met gember en koriander
<<Hoe je gember ervaart, verschilt per persoon en per gemberwortel. Als je er verzot op bent, gebruik je er gewoon wat meer van. De scherpte van de chili heeft ook invloed op hoe sterk je de gember ervaart.
Voor 4 personen
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 middelgrote ui, grof gesnipperd
- 2 tenen knoflook, grof gesneden
- 1 duimgroot stuk gember, geschild en fijngesneden
- ½ wortel, in plakjes van 1 cm
- ½ rode Spaanse peper, grof gesneden
- 1 tl kurkuma
- 1 tl korianderzaad
- 30 gr rijst
- 250 ml water
- 3 blikken gepelde tomaten (à 400 gr)
- 1 bosje koriander
- 1 el tamari (Japanse sojasaus)
- zeezout
- —
- koriander
- zure room
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, knoflook, gember, wortel en Spaanse peper met een snuf zeezout. Voeg de kurkuma, het korianderzaad, de rijst en het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de rijst gaar. Voeg dan de tomaten toe. Verwarm de soep tot net onder het kookpunt en zet het vuur uit. Doe de koriander bij de soep en pureer die glad met een staafmixer. Breng op smaak met tamari en zeezout. Serveer de soep met koriander en zure room.