Pompoensoep met komijn
<<Dit is misschien wel de all time favorite soep in onze winkels. In de combinatie van pompoen en komijn herken je de smaak van de Noord-Afrikaanse keuken. In de Marokkaanse keuken bijvoorbeeld gaan wortel en komijn heel vaak samen. Komijnzaad geeft zijn geheim pas echt prijs als je hem meefruit.
Voor 4 personen
- 50 ml olijfolie
- 1 middelgrote ui, grof gesnipperd
- ½ wortel, in 1 cm plakken
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 tl komijnzaad heel
- ⅛ tl chilipoeder
- 1,25 kg flespompoen, gewassen, van zaden ontdaan en in stukken gesneden
- 1 l water
- sap van ⅛ citroen
- zeezout
- —
- koriander
- geroosterde zaden en pitten zie hier
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui en de wortel met een snuf zeezout. Voeg het komijnzaad en chilipoeder toe en fruit die kort mee. Voeg het water en de pompoen toe. Kook de pompoen gaar op halfhoog vuur. Controleer of hij gaar is door met vork in de schil te prikken. Pureer de soep glad met een staafmixer; dit kan even duren. Breng op smaak met extra chilipoeder, citroensap en zeezout. Serveer met een royale hoeveelheid koriander en geroosterde zaden en pitten.