Frisse kippensoep met rijst en citroen
<<Voor 8 personen
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- geraspte schil van 1 citroen
- 1 hoeveelheid oosterse kippenbouillon zie hier
- 7 limoenblaadjes
- 2 stengels citroengras, overdwars ingesneden
- 100 gr basmati rijst, gewassen
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes van ½ cm
- sap van 1 citroen
- —
- bosui
- taugé
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui en de citroenschil. Pas op dat de ui niet bruin wordt. Voeg de gezeefde bouillon, het citroengras en het limoenblad toe. Breng aan de kook, voeg de rijst toe en kook die in circa 8 minuten gaar. Pluk intussen het vlees van de kip en snijd het in reepjes. Verwijder het citroengras en limoenblad als de rijst 8 minuten heeft gekookt of gaar is en doe vervolgens het vlees erbij. Breng opnieuw aan de kook en draai dan het vuur uit. Voeg tot slot de bleekselderij toe. Breng de soep op smaak met zeezout en citroensap. Serveer met bosui en taugé.