Ui

Geen gerecht of er is een toepassing voor de ui te bedenken: zowel rauw als kort gebakken, gestoofd, gevuld en geblakerd.

Pittige spinaziesoep met kokos

De pittige spinaziesoep is misschien wel de enige soep die elke dag op het menu staat. Omdat we hem niet willen bewaren maken we er altijd maar een kleine hoeveelheid van. Schadelijk is ie overigens niet.

Aspergesoep met gerookte zalm

Traditioneel worden witte asperges geserveerd met ei en een botersaus (en ham en aardappels), maar inmiddels is de combinatie met zalm ook niet meer weg te denken.

Hindoestaanse groentensoep met masala

Masala is een Indiaas kruidenmengsel, niet te verwarren met marsala, een Italiaanse wijn. Er zijn zoveel recepten voor de mix als er gezinnen zijn.

Keukengeheimen

Het keukenkastje van de chefkok is net zoiets als de handtas van een vrouw. De inhoud is een persoonlijk domein waar je niet aan mag komen.

Groene currypasta

De pasta helemaal zelf maken is heel leuk. De winkel gaat er lekker van ruiken het trekt veel bekijks. Bovendien wordt de soep er lekkerder van.

Cassavesoep met gamba’s

Er wordt ook wel een geneeskrachtige werking aan de cassave toegekend, maar wij vinden hem vooral lekker.