Gazpacho van rode bieten

Augustus staat in het teken van de koude soep. Deze week een recept met rode bieten, gebaseerd op dat van Sam en Sam Clark van het Londense restaurant Moro.

Uitjes pellen

Een biologisch uitje is niet kleiner, maar héél véél kleiner dan een reguliere horeca-ui. Het confronteert ons met de vraag: wie willen we zijn?

Noord Afrikaanse linzensoep

Er zijn heel veel verschillende soorten linzen. Dit is een recept met kleine rode linzen geïnspireerd op de Noord-Afrikaanse keuken.

Pittige bloemkoolsoep

Bloemkool verdient een comeback. Dit kruidige recept bewijst dat bloemkool meer vrienden heeft dan alleen kaassaus.

Courgette

De zomer is hét seizoen voor de courgette. Groentenboer André van den Heuvel noemt de courgette een magische plant.

Toscaanse tomatensoep met pesto

Er zijn maar een paar soepen die elke dag op ons menu staan. Hier is het geheim van misschien wel onze populairste soep, niet alleen onder kinderen.

Indiase dahl

Deze dahl behoort zowel voor als achter de balie tot de favorieten en met Indiase goedkeuring durven we je het recept wel toe te vertrouwen.

Tabouleh van couscous

Het leuke van deze zomerse salade is dat je hem bijna helemaal rauw kunt bereiden.