Spaanse linzensoep met chorizo

Hoewel we graag verder dan onze neus kijken bij Soup en Zo, waarderen we ook de klassiekers, zoals deze linzensoep met chorizo.

Provençaalse vissoep

Bouillabaisse werd oorspronkelijk gemaakt van onverkoopbare vissen die bij de vangst waren meegekomen en direct bij het aan wal gaan op het strand bereid.

Provençaalse visbouillon

Samen met sinaasappelschil en saffraan is het de belangrijkste smaakmaker in deze bouillon die dient als basis voor de Provençaalse vissoep.

Harira, Marokkaanse spliterwtensoep met munt

Harira is misschien wel dé nationale soep van Marokko. Een stevige soep die het door de kruiderij van het midden-oosten ook tot een goed nazomer gerecht maakt.

Wortel

We hebben al wel eens schamper gedaan over de wortel. Maar gaandeweg mijn tijd als sous-chef groeide mijn waardering voor de winterpeen.

Gazpacho van gegrilde groenten

Het voorlopig laatste recept voor een koude soep komt opnieuw uit The New York Times en wordt onder andere gemaakt van gegrilde tomaten.

Bleekselderij

Hierbij maken we een eind aan de verwarring: bleekselderij is familie van de knolselderij, niet het loof ervan.