Vergeten groentensoep

Vergeten groenten zijn nadrukkelijk niet onderin de koelkast blijven liggen (hoewel dat ook best lekkere soep zou kunnen opleveren).

Soffrito

Soffritto is het Italiaanse woord voor de basis van een soep of stoofpot: een in (olijf)olie of boter gefruit mengsel van kleingesneden, aromatische groenten.

Paddestoelensoep

Geen herfstmenu zonder paddenstoelen! Hoewel we een beetje smokkelen met dit recept gebaseerd op gedroogde soorten.

Pompoensoep met komijn

Pompoensoep met komijn is echt een fijne, verwarmende soep voor herfstige dagen onder een onstuimig wolkendek.

Goeie zaken – biologische olijfolie

In Jaen, het hart van de Spaanse olijfolieproductie, hanteren ook boeren met grote boomgaarden de biologische methode. Voor hen is het gewoon de beste business, voor ons helemaal niet zo duur.

Pompoensoep met cantharel en spekjes

Pompoen en cantharel vormen niet zo’n ongebruikelijke combinatie als je misschien zou denken – chef Thomas liet zich inspireren door een recept van sterchef Alain Ducasse.

Over flespompoen

Tweehonderd kilo pompoen per week verdwijnt er in onze pannen, daarom kiezen we voor de zoete en goed hanteerbare flespompoen.

Hazelnoot-espressocake (met chocolade)

Door de combinatie van chocola, cafeïne en de geurig geroosterde noten is dit misschien is dit wel de beste zoete kick voor na de maaltijd die er is.