Over onze blog

Bij Soup en Zo gaat er meer over de toonbank dan soep en financiële transacties alleen. Nieuwsgierige blikken in pannen bijvoorbeeld, en vragen over receptuur, herkomst van producten of dat ene, niet thuis te brengen ingrediënt.

Het is al een tijdje geleden dat we ons Soup en Jazz boekje uitbrachten, dus toen we besloten ons assortiment uit te breiden met bijgerechten en huisgemaakte cakes, vonden we dat daar ook een nieuwe site bijhoorde. Mét receptenblog. Zo kun je thuis echte Soup soep eten. Het belangrijkste ‘geheim’ van onze soepen? Ze worden met goede ingrediënten en veel aandacht gemaakt. Iets dat je ook heel goed thuis kunt doen met de juiste aanwijzingen.

Meer dan honderd soeprecepten van over de hele wereld zitten er in ons archief, en een deel daarvan willen we op dit blog met je delen. Ook zullen we af en toe een recept voor een van onze cakes en bijgerechten plaatsen.

We besteden veel aandacht aan de inkoop van onze ingrediënten, en we weten dat onze klanten dat ook belangrijk vinden. Daarom gaan we ook daarover met regelmaat publiceren. Een kijkje op het land bij de groenteboer bijvoorbeeld, weetjes over wijn, of waarom Hollands tarwe wel geschikt is voor cake maar niet voor brood.

De recepten zijn simpel omschreven, en gaan uit van een hoofdmaaltijd voor vier personen. We doen veel suggesties, maar negeer die vooral als je het beter weet. Heb je zelf suggesties voor verbeteringen of recepten? Of heb je vragen over allergieën? Laat het ons dan hier weten. Alles om onze soep nog beter te maken. Iedereen houdt van Soup!